שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טירמיסו / השף ירון קסטנבוים

מדובר בגרסה מיוחדת מאוד, רכה, אוורירית וקלילה.


חומרים (6 מנות)
2 ביצים מופרדות
1/2 כוס פחות 1 כף סוכר 
250 גרם גבינת מסקרפונה 
3/4 כוס (188 מ"ל) שמנת מתוקה 
טורט וניל בקוטר 24-26 ס"מ (אפשר קנוי מקונדיטוריה)
אבקת קקאו לקישוט
לסירופ קפה:1/2 1 כפיות גדושות גבישי קפה נמס 
3/4 כפית סוכר 
1 כף מים רותחים 
1 כוס מים קרים 
1 כפית ליקר שקדים "אמרטו"
כלים:6 כוסות  קפה בקוטר 9.5 ס"מ ובגובה 7 ס"מ
אופן ההכנה
1.בקערת נירוסטה בינונית שמים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר ומניחים מעל סיר עם אדים. מקציפים ברציפות במטרף ידני עד שהתערובת חמימה למגע. מסירים מהאש וממשיכים להקציף במטרף או במיקסר ידני כמה דקות, עד שהתערובת מכפילה את נפחה והיא תפוחה ובהירה.

2.בקערה בינונית מערבבים ומרככים מעט את הגבינה בעזרת כף עץ רק עד לקבלת תערובת קרמית רכה וחלקה (זהירות: ערבוב יתר גורם להתפרקות הגבינה). מקפלים את קציפת החלמונים לגבינה.

3.בקערת מיקסר נקייה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה, ומקפלים לתערובת הגבינה והחלמונים, לא ממש עד הסוף (כדי לשמור על אווריריות).

4.בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים לקצף לבן ורך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה.

5.מכינים את סירופ הקפה: בקערה בינונית ממיסים את גבישי הקפה עם הסוכר והמים הרותחים. מוסיפים את המים הקרים ואת הליקר.

6.מרכיבים את המנות: פורסים את הטורט לשכבות בעובי 3/4 ס"מ. מניחים את השכבות על משטח עבודה, ובעזרת חותכן קורצים 6 עיגולים קטנים בקוטר כ-5 ס"מ לתחתית הכוס, ועוד 6 עיגולים גדולים יותר, בקוטר כ-8 ס"מ, לאמצע הכוס.

7.מניחים עיגול של עוגה (הקטן מביניהם), בתחתית כל כוס. מברישים מעל מעט סירופ קפה. מניחים כמות קטנה של קרם מעל העוגה (אפשר גם בשקית זילוף) כמעט עד לאמצע הכוס. מניחים עוד עיגול עוגה (הגדול מביניהם) ושוב מברישים בסירופ קפה. מניחים עוד קרם מעל, עד 3/4 גובה הכוס. מכסים בניילון נצמד, ומניחים כמה שעות לייצוב במקרר. לפני ההגשה בוזקים מעט אבקת קקאו מעל.





חזרה