שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צלי בקר חמוץ / מיכל לוי - אלחלל

שימו לב: מתחילים בהכנה לפחות 48 שעות מראש.


חומרים
1.5 ק"ג בשר לצלי מנתח ויסבראטן או שריר
למשרה:
1 כוס (200 מ"ל) חומץ בן יין אדום
1 כפית מלח
1 ליטר (5 כוסות) מים (מומלץ מינרלים)
1 בצל אדום קלוף ופרוס דק
5 גרגרי פלפל אנגלי
2 מסמרי ציפורן
2 עלי דפנה
1 גזר קלוף ופרוס דק
1/2 כוס צימוקים
1 כוס שזיפים מיובשים ללא גרעינים
3 כפות שמן זית
להגשה:
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה או צמחית
אופן ההכנה
  1. המשרה: שמים את כל מרכיביה בסיר, מביאים לרתיחה, מסירים מהכיריים ומעבירים למקרר למשך כחצי שעה, עד שהיא קרה לגמרי. שמים את נתח הבשר בקערה גדולה, יוצקים מעליו את המשרה ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מחזירים למקרר ל-48 שעות לפחות (עד 3 ימים). בכל יום, פעמיים לפחות, מקפידים להפוך את נתח הבשר, כדי שבסופו של דבר המשרה תיספג בכולו.
  2. הבישול: מוציאים את נתח הבשר מתוך המשרה, ושומרים את המשרה. מייבשים את הנתח במגבות נייר. מחממים את שמן הזית בסיר גדול בעל תחתית עבה ומטגנים את נתח הבשר כ-4 דקות מכל כיוון, עד הזהבה.
  3. מוסיפים כשלושה רבעים מהמשרה ששמרנו וכוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל כשעה וחצי דקות, עד שהבשר רך לגמרי. אם חסרים נוזלים, מוסיפים את שארית נוזלי המשרה.
  4. להגשה: מוציאים את הבשר מהסיר, מוסיפים את השמנת ומתבלים, מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה, על להבה גבוהה. פורסים את הצלי לפרוסות דקות, מעבירים לצלחות הגשה, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים.



    איך שומרים? בכלי אטום במקרר, מכוסה ברוטב, 3-4 ימים. כל חימום משביח את טעמה של המנה. אם מתכוונים להכין את הצלי מראש עדיף לא לפרוס אותו מראש.




חזרה