שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בתפוזים וזיתים / איילת בן - יוסף


חומרים
4 כרעיים של עוף מחולקות לשוק וירך (סה"כ 8 חתיכות)
מעט שמן זית לטיגון
5 בצלי שאלוט חתוכים לרבעים (או בצל אדום אחד גדול)
2 שיני שום כתושות
1 כוס מים או ציר עוף
1 כף קטשופ
2 תפוזים עסיסיים: אחד סחוט למיץ והשני מקולף וקצוץ
1 כוס זיתים ירוקים מגולענים
מלח ופלפל שחור טחון
אופן ההכנה
  1. בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית. מטגנים את העוף עד שמשחים משני הצדדים.
  2. מוציאים את העוף ומוסיפים למחבת בצלי שאלוט. מטגנים כדקה ומוסיפים שום. מטגנים ביחד עוד דקה.
  3. מוסיפים מים ו"מקרצפים" את תחתית הסיר, כך שלא ישארו חלקים דבוקים. מוסיפים מיץ מתפוז אחד וכף קטשופ ונותנים לרוטב להתבשל ביחד 10 דקות.
  4. מחזירים לסיר את העוף המטוגן, מוסיפים את הזיתים, התפוז הקצוץ, ומעט מלח ופלפל (הזיתים מלוחים, אז זהירות עם המלח!). מכסים ונותנים לעסק להתבשל כחצי שעה.
  5. מוציאים את העוף לצלחת הגשה חגיגית ומצמצמים את הרוטב בחצי. יוצקים את הרוטב, עם על הדברים הטובים שבו על העוף ומגישים.
  6. אפשר להגיש ליד, או על מצע של קוסקוס, אורז (לבן או מלא) או פירה.




חזרה