|
|
|
|
עוף בתפוזים וזיתים
/ איילת בן - יוסף
|
חומרים
|
4 כרעיים של עוף מחולקות לשוק וירך (סה"כ 8 חתיכות) |
מעט שמן זית לטיגון |
5 בצלי שאלוט חתוכים לרבעים (או בצל אדום אחד גדול) |
2 שיני שום כתושות |
1 כוס מים או ציר עוף |
1 כף קטשופ |
2 תפוזים עסיסיים: אחד סחוט למיץ והשני מקולף וקצוץ |
1 כוס זיתים ירוקים מגולענים |
מלח ופלפל שחור טחון |
אופן ההכנה |
- בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית. מטגנים את העוף עד שמשחים משני הצדדים.
- מוציאים את העוף ומוסיפים למחבת בצלי שאלוט. מטגנים כדקה ומוסיפים שום. מטגנים ביחד עוד דקה.
- מוסיפים מים ו"מקרצפים" את תחתית הסיר, כך שלא ישארו חלקים דבוקים. מוסיפים מיץ מתפוז אחד וכף קטשופ ונותנים לרוטב להתבשל ביחד 10 דקות.
- מחזירים לסיר את העוף המטוגן, מוסיפים את הזיתים, התפוז הקצוץ, ומעט מלח ופלפל (הזיתים מלוחים, אז זהירות עם המלח!). מכסים ונותנים לעסק להתבשל כחצי שעה.
- מוציאים את העוף לצלחת הגשה חגיגית ומצמצמים את הרוטב בחצי. יוצקים את הרוטב, עם על הדברים הטובים שבו על העוף ומגישים.
- אפשר להגיש ליד, או על מצע של קוסקוס, אורז (לבן או מלא) או פירה.
| חזרה | | |