שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק בטטות / שירי סלע


חומרים
1 בצל גדול
4 בטטות בינוניות, קלופות
2 תפוחי אדמה קלופים
1 גזר קלוף
חופן שמיר קצוץ
1 שום שן כתושה
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
2 כפות יין לבן
מעט פפריקה אדומה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן עד שקיפות. חותכים את הירקות לחתיכות גדולות, ומסיפים לסיר.
  2. מוסיפים מים עד שפני המים גבוהים בכשתי אצבעות מהירקות, מביאים לרתיחה, מוסיפים את כל התבלינים ומכסים.מבשלים על אש בינונית כ- 40 דקות.
  3. מסירים את המכסה ומבשלים עוד כחצי שעה. טוחנים את המרק במעבד מזון ידני. מתקנים תיבול.
  4.  מבשלים כשעה נוספת על להבה נמוכה.
  5. אם רוצים, אפשר להוסיף קצת שמנת מתוקה לפני ההגשה.
  6. טיפ: סוד הטעם של המרק הוא בזמן הבישול הארוך שלו. ככל שהמרק יתבשל יותר זמן על אש קטנה הוא יהיה עשיר וטעים יותר.



חזרה