|
|
|
|
נתחי פרגית פריכים בסגנון אוריינטלי
/ ליאור לב-רן
|
חומרים (5 מנות)
|
1 ק"ג נתחי פרגיות |
למשרה: |
4 כפות רוטב סויה |
4 כפות שמן צמחי |
1 כף שמן שומשום סיני |
1/2 כוס חלב קוקוס |
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר |
1 כף כורכום |
1 כף גרגרי כוסברה יבשה, טחונים לאבקה |
1 כפית צ'ילי (לא חובה) |
4 שיני שום כתושות |
לציפוי: |
3 ביצים טרופות |
1 כוס קמח לבן |
1 כוס קורנפלור |
1/2 כוס פירורי לחם |
1/2 כוס קמח תירס |
2 כוסות קורנפלקס לא ממותק, שבור לפירורים גסים |
מלח ופלפל לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- טורפים בקערה את כל חומרי המשרה. מניחים את נתחי הפרגיות בכלי מתאים, יוצקים את המשרה, מערבבים היטב ומכסים. מכניסים למקרר ומשאירים לפחות 12 שעות (עדיף יום שלם).
- מכינים 3 קעריות. בראשונה, שמים את הקמח והקורנפלור, בשניה את הביצים הטרופות, ובשלישית את קמח התירס, פירורי הלחם ופירורי הקורנפלקס.
- טובלים כל נתח פרגית בקערה עם הקמח והקורנפלור, אחר כך בקערה עם ביצים ולבסוף בקערה עם פירורי הלחם, קמח התירס והקורנפלקס. מהדקים היטב את ציפוי הקורנפלקס לכל נתח פרגית.
- מחזירים את נתחי הפרגית המצופים למקרר למשך שעה לפחות (על מנת שהציפוי יתקשה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר מתאים. מטגנים את נתחי הפרגיות עד להזהבה. מניחים אותן בכלי חסין חום שרופד בנייר סופג.
- נפטרים מהנייר הסופג ומעבירים את הכלי לתנור שחומם מראש לחום של-200 מעלות, להשלמת בישול של 5 דקות. מגישים מיד.
| חזרה | | |