שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

נתחי פרגית פריכים בסגנון אוריינטלי / ליאור לב-רן


חומרים (5 מנות)
1 ק"ג נתחי פרגיות
למשרה:
4 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן צמחי
1 כף שמן שומשום סיני
1/2 כוס חלב קוקוס
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף כורכום
1 כף גרגרי כוסברה יבשה, טחונים לאבקה
1 כפית צ'ילי (לא חובה)
4 שיני שום כתושות
לציפוי:
3 ביצים טרופות
1 כוס קמח לבן
1 כוס קורנפלור
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס קמח תירס
2 כוסות קורנפלקס לא ממותק, שבור לפירורים גסים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. טורפים בקערה את כל חומרי המשרה. מניחים את נתחי הפרגיות בכלי מתאים, יוצקים את המשרה, מערבבים היטב ומכסים. מכניסים למקרר ומשאירים לפחות 12 שעות (עדיף יום שלם).
  2. מכינים 3 קעריות. בראשונה, שמים את הקמח והקורנפלור, בשניה את הביצים הטרופות, ובשלישית את קמח התירס, פירורי הלחם ופירורי הקורנפלקס.
  3. טובלים כל נתח פרגית בקערה עם הקמח והקורנפלור, אחר כך בקערה עם ביצים ולבסוף בקערה עם פירורי הלחם, קמח התירס והקורנפלקס. מהדקים היטב את ציפוי הקורנפלקס לכל נתח פרגית.
  4. מחזירים את נתחי הפרגית המצופים למקרר למשך שעה לפחות (על מנת שהציפוי יתקשה.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר מתאים. מטגנים את נתחי הפרגיות עד להזהבה. מניחים אותן בכלי חסין חום שרופד בנייר סופג.
  6. נפטרים מהנייר הסופג ומעבירים את הכלי לתנור שחומם מראש לחום של-200 מעלות, להשלמת בישול של 5 דקות. מגישים מיד.


חזרה