שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף עם פלפלים / השף חיים כהן


חומרים
1 עוף שלם, במשקל קילו וחצי, מחולק לשמונה חלקים
3 פלפלים אפשר אחד מכל צבע, מנוקים וחתוכים לרצועות
2 פלפלונים חריפים
500 גרם עגבניות קלופות וחתוכות גס (אפשר גם מקופסה)
1 בצל בינוני קצוץ גס, רצוי סגול
2 שיני שום קצוצות
כוס יין לבן יבש
שמן זית
מלח ופלפל
קמח
כף עלי פטרוזיליה קצוצים
כף עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה
  1. בסיר כבד שמים 3 כפות שמן זית ומניחים על האש. מקמחים קלות את חתיכות העוף ומשחימים אותן בשמן מכל הצדדים. כשנתחי העוף שחומים, מוציאים ומניחים אותם בצד.
  2. במקום נתחי העוף מכניסים לשמן את הבצל. (אם יש צורך להוסיף מעט שמן, זה הזמן) וכשזה נעשה שקוף, מוסיפים את השום והפלפלים. מערבבים קצת.
  3. מוסיפים את העגבניות, ממליחים קלות, מפלפלים ומוסיפים את היין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול כרבע שעה נוספת.
  4. מחזירים לסיר את העוף. מערבבים, מכסים במכסה וממשיכים לבשל כחצי שעה, כאשר מדי פעם מערבבים.
  5. מסירים מהאש, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ומגישים. אפשר להכין את העוף בלי היין, התבשיל יהיה מעט סמיך יותר עם טעמי פלפל מודגשים.





חזרה