|
|
|
|
עוף עם פלפלים
/ השף חיים כהן
|
חומרים
|
1 עוף שלם, במשקל קילו וחצי, מחולק לשמונה חלקים |
3 פלפלים אפשר אחד מכל צבע, מנוקים וחתוכים לרצועות |
2 פלפלונים חריפים |
500 גרם עגבניות קלופות וחתוכות גס (אפשר גם מקופסה) |
1 בצל בינוני קצוץ גס, רצוי סגול |
2 שיני שום קצוצות |
כוס יין לבן יבש |
שמן זית |
מלח ופלפל |
קמח |
כף עלי פטרוזיליה קצוצים |
כף עלי בזיליקום קצוצים |
אופן ההכנה |
- בסיר כבד שמים 3 כפות שמן זית ומניחים על האש. מקמחים קלות את חתיכות העוף ומשחימים אותן בשמן מכל הצדדים. כשנתחי העוף שחומים, מוציאים ומניחים אותם בצד.
- במקום נתחי העוף מכניסים לשמן את הבצל. (אם יש צורך להוסיף מעט שמן, זה הזמן) וכשזה נעשה שקוף, מוסיפים את השום והפלפלים. מערבבים קצת.
- מוסיפים את העגבניות, ממליחים קלות, מפלפלים ומוסיפים את היין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול כרבע שעה נוספת.
- מחזירים לסיר את העוף. מערבבים, מכסים במכסה וממשיכים לבשל כחצי שעה, כאשר מדי פעם מערבבים.
- מסירים מהאש, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ומגישים. אפשר להכין את העוף בלי היין, התבשיל יהיה מעט סמיך יותר עם טעמי פלפל מודגשים.
| חזרה | | |