שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל טלה בתרד ושזיפים / חנוך פרבר

תבשיל עשיר של כבש, שמוכיח איך המטבח הפרסי יודע לחבר טעמים


חומרים (5 מנות)
500 גרם בשר טלה (מהירך) חתוך לקוביות של 2 ס"מ
500 גרם תרד קצוץ גס (אפשר להשיג תרד ערבי/תורכי שהוא טעים מהרגיל)
2 בצלים פרוסים
4 לימונים פרסיים יבשים חצויים (בחנויות התבלינים)
10 שזיפים מיובשים ללא גלעין קצוצים גס
2 צרורות בצל ירוק קצוץ
פלפל שחור ומלח
שמן
אופן ההכנה
  1. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל הירוק כמה דקות. מוסיפים את התרד ומבשלים יחד עד שהתרד מתרכך.
  2. בסיר רחב וכבד מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד עד שהבשר שחום. מוסיפים את הלימון היבש, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה כשעה, עד שהבשר רך.
  3. מוסיפים לסיר את תערובת הבצל והתרד, מתבלים ומבשלים עוד 15 דקות. מוסיפים את השזיפים, מבשלים עוד כמה דקות ומגישם חם על גבי אורז לבן.





חזרה