|
|
|
|
צלי עם תפוחי אדמה, בטטות ופירות יבשים
/ דיתי
|
חומרים (3 מנות)
|
3 כרעיים |
3 שוקיים |
5 תפוחי אדמה בינוניים |
2 בצלים בינוניים |
1 בטטה גדולה |
חופן צימוקים |
5 שזיפים מיובשים |
5 משמשים מיובשים |
אבקת מרק |
1/2 כוס מים |
מלח ופלפל |
פפריקה |
אופן ההכנה |
- פורסים את הבצלים לטבעות.
- מטגנים את העופות עד להשחמה ומוציאים מהסיר.
- מטגנים את הבצלים עד לקבלת צבע זהוב
- מנמיחים לאש הנמוכה ביותר (עדיף להניח מגן לסיר)
- מוסיפים את פרוסות תפו"א
- מניחים עליהם את העופות
- זורקים לסיר את כל הפירות היבשים
- מוסיפים את המים
- מטבלים לפי הטעם ומכסים.
- לאחר שעה מוסיפים את פרוסות הבטטות מעל העוף.
- מכסים ונותנים לזה להתבשל עוד 3 שעות.
- הצלי מוכן כאשר התבשיל מקבל גוון חום.
- ניתן להוסיף: תמרים, תאנים וכל פרי יבש אחר.
| חזרה | | |