שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קארי דלעת עם חלב וקוקוס ואורז בנוסח תאילנדי / איריס ז'ורלט


חומרים
40 גרם חמאה 
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 ענף של למון גראס קצוץ דק
1 פלפלון חריף ללא גרעינים קצוץ דק
1/2 כפית משחת קארי אדום
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כוסות דלעת חתוכות לקוביות של 1*1 ס"מ
2 כוסות אורז לריזוטו או יפני
4 כוסות ציר עוף 
1/2 1 כוסות חלב קוקוס 
1/2 כוס כוסברה קצוצה
4 כפות נענע קצוצה
מלח ופלפל 
אופן ההכנה

1. ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה.

2. מוסיפים בצל, שום, למון גראס, פלפל חריף, משחת קארי וג'ינג'ר, ומבשלים בטיגון-ערבוב במשך 4 דקות על אש קטנה.

3. מוסיפים את הדלעת והאורז ולטגן-לערבב עוד 3 דקות.

4. מוסיפים מצקת של ציר עוף לסיר, ומערבבים עד שכל הנוזל נספג. מוסיפים מצקת אחר מצקת באותה השיטה עד שכל הנוזלים נספגים. מערבבים קלות במהלך הערבוב עד שהאורז מגיע לדרגת אל דנטה. כל התהליך כולו אמור לקחת בערך חצי שעה.

5. מוסיפים את חלב הקוקוס, הנענע, והכוסברה, מביאים לסף רתיחה, ומורידים מהאש. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים מיד.




חזרה