שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרובעי פולנטה, ריחן וצנוברים / פיליס גלזר

מתאימים כמתאבן ל- 8-6 מנות. ניתן להכפיל את המתכון ולהכין כמנה עיקרית. אפשר, אם רוצים, להגיש עם סלסה מוכנה.


חומרים (7 מנות)
1/3 כוס צנוברים קלויים במחבת יבשה
8-6 עלי ריחן טריים, שטופים היטב
4 כוסות מים
1 כפית מלח
1 כוס פולנטה (קמח תירס)
2 כפות חמאה
שמן זית
לסלסה:
1 סלסלה עגבניות שרי אדומות ובשלות, חצויות
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס כוסברה קצוצה גס
4 כפות שמן זית
מיץ מליים אחד או חצי לימון
קורט סוכר חום בהיר
מלח ורוטב טבסקו או פלפל חריף לפי הטעם (אם רוצים)
אופן ההכנה
  1. הסלסה: לוחצים כדי להוציא את הגרעינים מחצאי העגבניות וחוצים לרבעים. מערבבים עם יתר החומרים ומעמידים בצד, בטמפרטורת החדר, לפחות שעה לפני השימוש. ניתן לאחסן במקרר.
  2. הפולנטה: שוטפים היטב את עלי הריחן, מייבשים, אך לא מקצצים כדי שלא ישחימו.
  3. בסיר גדול מרתיחים מים ומוסיפים את המלח. מוסיפים את הפולנטה באיטיות, בבחישה מתמדת עם כף עץ. מנמיכים את החום ומבשלים תוך בחישה לעיתים קרובות עד שכף העץ עומדת באמצע התערובת, והתערובת נפרדת מדפנות הסיר.
  4. מוסיפים את החמאה והצנוברים. חותכים את הריחן לרצועות דקות ומוסיפים. משטיחים את הפולנטה בתבנית עגולה ומשומנת בקוטר 20 ס"מ (כמו תבנית לפאי) ומצננים לפחות שעה.
  5. פורסים את הפולנטה בתוך התבנית למשולשים, כמו פאי, ומברישים בשמן זית (בלי להוציא מהתבנית). אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) עד שהפולנטה מוצקה מלמעלה ומזהיבה (אפשר להכניס לקראת הסוף לדקה-שתיים מתחת לגריל). מגישים כשהסלסה בצד.




חזרה