שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפין תירס / פיליס גלזר

מאפין חם וקלוי המוגש עם כמות נדיבה של חמאה בטמפרטורת החדר הוא תחליף מזין לקרואסון. אפשר להקפיא אותם, אך תמיד צריך להגישם חמים עם חמאה או דבש (או שניהם). לחם תירס או מאפין תירס אינם מתוקים במקור, אך הם טעימים ומתקתקים כשמכינים אותם לפי המתכון הבא.


חומרים
3/4 כוס קמח תירס
1 כוס קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
סוכר (רצוי סוכר חום בהיר - "דמררה")
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1 כוס ריוויון
1/4 כוס שמן או חמאה מומסת
אופן ההכנה
  1. מכניסים לקערה את קמח התירס ומנפים פנימה את יתר החומרים היבשים. בקערה שנייה מערבבים ביצים, ריוויון ושמן או חמאה. יוצקים את הנוזלים לתערובת החומרים היבשים ומערבבים קלות.
  2. יוצקים לתבנית שקעים משומנת (אפשר לאפות גם בתבנית מרובעת, בגודל 22-20 ס"מ). אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות משך 18 דקות, או עד שקיסם שמוחדר למרכז יוצא נקי.




חזרה