קציצות עדשים אדומות וכוסברה
/ יעל גרטי
הקציצות האלה יוצאות מעט יבשות - מומלץ לטבול אותן ביוגורט.
|
חומרים
|
1 כוס עדשים אדומות יבשות |
1 חבילה כוסברה טרייה |
6 כפות נבט חיטה |
2 ביצים |
מלח |
פלפל שחור גרוס גס |
שמן תירס /קנולה לטיגון |
אופן ההכנה |
- מבשלים את העדשים האדומות כשהן מכוסות מים רותחים, עד להתרככותן. לא נותנים להן להתבשל יתר על המידה, כדי שלא תאבדנה את צבען. מנחים במסננת.
- שוטפים את הכוסברה ומפרידים עלים מגבעולים.
- שמים במעבד מזון את העדשים המבושלות והמסוננות, הכוסברה, הביצים, נבט החיטה, מלח ופלפל, ומרסקים לתערובת יציבה ממנה ניתן ליצור כדורים. אם התערובת נוזלית מדי - מוסיפים עוד נבט חיטה, אם התערובת מתפוררת - מוסיפים עוד חצי ביצה טרופה. טועמים את התערובת ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- סוחטים כל כדור בידיים לפני שמעבירים אותו לטיגון.
- יוצקים לסיר טיגון רחב כמה כפות שמן קנולה ומטגנים את הקציצות על אש בינונית-גבוהה עד להשחמה יפה משני הצדדים. מניחים את הקציצות המטוגנות על גבי צלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים בתוספת יוגורט קריר או לבנה.
|
חזרה |