שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות עדשים אדומות וכוסברה / יעל גרטי

הקציצות האלה יוצאות מעט יבשות - מומלץ לטבול אותן ביוגורט.


חומרים
1 כוס עדשים אדומות יבשות
1 חבילה כוסברה טרייה
6 כפות נבט חיטה
2 ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס גס
שמן תירס /קנולה לטיגון
אופן ההכנה
  1. מבשלים את העדשים האדומות כשהן מכוסות מים רותחים, עד להתרככותן. לא נותנים להן להתבשל יתר על המידה, כדי שלא תאבדנה את צבען. מנחים במסננת.
  2. שוטפים את הכוסברה ומפרידים עלים מגבעולים.
  3. שמים במעבד מזון את העדשים המבושלות והמסוננות, הכוסברה, הביצים, נבט החיטה, מלח ופלפל, ומרסקים לתערובת יציבה ממנה ניתן ליצור כדורים. אם התערובת נוזלית מדי - מוסיפים עוד נבט חיטה, אם התערובת מתפוררת - מוסיפים עוד חצי ביצה טרופה. טועמים את התערובת ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. סוחטים כל כדור בידיים לפני שמעבירים אותו לטיגון.
  5. יוצקים לסיר טיגון רחב כמה כפות שמן קנולה ומטגנים את הקציצות על אש בינונית-גבוהה עד להשחמה יפה משני הצדדים. מניחים את הקציצות המטוגנות על גבי צלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים בתוספת יוגורט קריר או לבנה.


חזרה