שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל דלעת ורביולי / אדיר בטאט

אפשר להשתמש ברביולי בשר קנויים, וגם בקרפעלך ממולאים בשר.


חומרים (6 מנות)
2 כפות שמן קנולה
3 בצלים קטנים, פרוסים לאורכם לשש פרוסות
75 גרם רסק עגבניות
2 לימונים סחוטים
1 כוס ציר עוף
4 שיני שום חצויות
5 גרגירי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות של שני ס"מ
3 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
36 יחידות רביולי טריים במלית בשר (או קרעפלך מוכנים במלית בשר)
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן במחבת, ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתרכך, אבל לא משחים. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים כ 2 דקות, עד שהנוזלים מתאדים והבצל מאדים. מוסיפים את מיץ הלימון וציר העוף, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שיני השום, גרגירי הפלפל, עלי הדפנה והדלעת, ומבשלים על להבה קטנה כ 20 דקות, עד שהדלעת מתרככת אך מרקמה עדיין נגיס.
  2. מבשלים את הרביולי במים רותחים, עד למצב אל דנטה (נגיס), ומוציאים מהסיר. מוסיפים את הרביולי (או הקרפלך המוכנים) לתבשיל, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים בעדינות ומגישים.

חזרה