שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ציר עוף חום / מיכל לוי-אלחלל

כמעט לכל טבח יש דרך משלו להכנת ציר עוף. כדי שצבעו הסופי של הציר יהיה חום מאוד, יש להשחים את העוף בתנור לפני בישול הציר.


חומרים (2 ליטר)
1.5 ק"ג כרעי עוף
2 בצלים חתוכים לרבעים
3 גבעולי סלרי
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור טימין
2 ליטרים מים
2 גזרים קלופי וחצויים
2 כרישות חתוכות לשלושה חלקים
2 שיני שום (אם רוצים)
1 עגבניה חצויה
2 כפיות מלח
מלח ופלפל שחור, לתיבול הסופי
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות צלזיוס).
  2. מסדרים את כרעי העוף והבצלים על תבנית אפייה ואופים כחצי שעה, עד שהעוף משחים. מוציאים מהתנור ומעבירים את הכרעיים והבצל לסיר גדול.
  3. צוררים את הסלרי, הפטרוזיליה והקורנית בחוט ומוסיפים לסיר. מוסיפים את המים, הגזרים, הכרישות, שיני השום (אם רוצים), העגבנייה והמלח, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 3 שעות, ומדי פעם מקפים את הקצף העכור ואת הבועות שצפות על פני המרק. מסירים מהאש, ומסננים. מאחסנים לילה במקרר.
  4. למחרת מסלקים מהמרק הצונן את השומן. בשלב זה אפשר להקפיא (מומלץ במנות קטנות) או להשתמש מייד, לשילוב במרק אחר או ברוטב.


חזרה