שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מילפיי עם אגסים / מיכל לוי-אלחלל

שמן הצרפתי של שכבות הבצק העלים הדקיקות ומלאות האוויר הממולאות בקרם וניל הוא "אלף העלים" (MILLEFUILLES). אנחנו משום מה, משתמשים בשם הגרמני "קרם שניט". הנה גרסה מעניינת למתכון הקלאסי. חשוב להגיש את העוגה טרייה. כי היא נשמרת יום אחד בלבד.


חומרים (8 מנות)
5 אגסים קלופים
1 ק"ג בצק עלים
1/4 כוס אבקת סוכר
לסירופ:
1 ליטר מים
1.5 כוסות סוכר
1 מקל קינמון
2 כוסות חלב
5 חלמונים
3/4 כוס סוכר
4 כפות קמח
4 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1 מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1. מחממים בסיר את מרכיבי הסירופ עד שהסוכר נמס, מוסיפים את האגסים ומבשלים עד שהם מתרככים. מסירים מהלהבה ומצננים בתוך הסירופ. חוצים את האגסים לאורכם, מסלקים את הגרעינים וחותכים לאורך פרוסות דקות.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ, באורך כ 30 ס"מ וברוחב כ 18 ס"מ. מניחים בתבנית אפייה משומנת ואופים כ 15 דקות. מוציאם מהתנור, מפזרים מלמעלה את אבקת הסוכר ואופים עוד 3 דקות.
  4. מכינים את הקרם: מרתיחים את החלב בסיר בינוני. שמים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקמח והקורנפלור וטורפים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים בזהירות את החלב הרותח ומערבבים בעדינות. מחזירים את הבלילה לסיר, ומוסיפים את תמצית הוניל ומבשלים תוך כדי הקצפה, עד שהבלילה מגיעה לרתיחה ומסמיכה. מעבירים למכל פלסטיק, מכסים בניילון נצמד (כדי למנוע היווצרות קרום) ומקררים כחצי שעה במקרר. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומבליעים בעדינות בקרם.
  5. מרכיבים את העוגה: חותכים את הבצק האפוי לשלושה פסים מלבניים בגודל שווה. מניחים מלבן אחד על משטח העבודה, מורחים עליו מחצית מהקרם (שכבה בעובי כ 2 ס"מ) ומסדרים מעליו מחצית מכמות האגסים. מניחים מלבן בצק נוסף, מורחים עליו את שארית הקרם ומסדרים מלמעלה את שארית האגסים. מכסים במלבן הבצק האחרון ובוזקים עליו אבקת סוכר. חותכים ל 8 מנות ומגישים.
חזרה