שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ברווז בתפוזים / אבי שטייניץ


חומרים (4 מנות)
2 ברווזים במשקל 1.8 ק"ג כל אחד
לצלייה:
4 מקלות סלרי
2 בצלים חתוכים גס
2 גזרים חתוכים גס
2 גבעולי טימין
מלח ופלפל גרוס
1/2 כוס יין אדום מתוק או יין מדירה, אם אפשר
1 כוס יין לבן יבש טוב
לרוטב:
קליפת תפוז (רצועות דקות של קליפה מ-2 תפוזים)
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
4 תפוזים קלופים ופרוסים
1/4 רוס קואנטרו או ליקר תפוזים אחר
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות צלזיוס).
  2. דוקרים את הברווזים במזלג או בחוד של סכין בכמה מקומות כדי לאפשר להם להפריש שומן מיותר במהלך הצלייה. מניחים את הברווזים על רשת, ואת הרשת מעל תבנית עם מעט מים שימנעו הצטברות שומן שרוף בתנור וצולים כ 15 דקות, עד שהברווזים משחימים.
  3. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (165 מעלות צלזיוס). מעבירים את הברווזים לתבנית, מוסיפים לתבנית את כל המרכיבים לצלייה וצולים שעה וחצי. מדי פעם יוצקים על הברווזים מהנוזלים שבתבנית.
  4. בינתיים חולטים את קליפות התפוז במים רותחים לדקה ומסננים.
  5. מוציאים את הברווזים מהתנור ושומרים במקום חם.
  6. מסננים את הנוזלים שבתבנית ומעבירים לסיר. מסירים את השומן שצף על פני הנוזל בעדינות בעזרת מצקת, עד כמה שאפשר. מוסיפים את המיץ, מביאים לרתיחה ומרתיחים עד שכמות הנוזל מצטמצמת בכשליש. מוסיפים את רצועות הקליפה, פרוסות התפוזים והליקר, מתבלים, מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.
  7. אופן ההגשה: חוצים כל ברווז לשניים בעזרת סכין חדה או במספריים, מוציאים עצמות וסחוסים עד כמה שאפשר, יוצקים את הרוטב ומגישים.
חזרה