שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בצק עלים במלית אגסים / מיכל לוי-אלחלל


חומרים (12 מנות)
5 אגסים קלופים
1 ק"ג בצק עלים
1/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה טרופה
לסירופ:
1 ליטר מים
1/2 1 כוסות סוכר
1 מקל קינמון
לקרם וניל (פטיסייר):
2 כוסות חלב
5 חלמונים
3/4 כוס סוכר
4 כפות קמח
4 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
1. מחממים בסיר את מרכיבי הסירופ עד שהסוכר נמס, מוסיפים את האגסים ומבשלים עד שהם מתרככים. מסירים מהלהבה ומצננים בתוך הסירופ. חוצים את האגסים לאורכם, מסלקים את הגרעינים וחותכים לאורך פרוסות דקות.
2. מכינים את הקרם: מרתיחים את החלב בסיר בינוני. שמים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקמח והקורנפלור וטורפים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים בזהירות את החלב הרותח ומערבבים בעדינות. מחזירים את הבלילה לסיר, מוסיפים את תמצית הוניל ומבשלים תוך כדי הקצפה, עד שהבלילה מגיעה לרתיחה ומסמיכה. מעבירים למכל פלסטיק, מכסים בניילון נצמד (כדי למנוע היווצרות קרם) ומקררים כחצי שעה במקרר.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וחתכים כ 24 חתיכות בצורת אגסים או עיגולים. מברישים 12 מן החתיכות בביצה הטרופה ומסדרים על כל אחת כ 4 חתיכות אגס מבושל וכף קרם. מקפידים לא לכסות הקצוות. מכסים כל חתיכה בפיסת בצק נוספת ומהדקים בקצוות. אפשר לחרוץ על הבצק קישוטים בסכין חדה.
4. מניחים את כריכי האגסים בתבנית משומנת ואופים כ 15 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומחזירים ל 3 דקות נוספות. מומלץ להגיש מייד, או לאחסן במקרר (עד 3 ימים) ולחמם לפני ההגשה.
חזרה