שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בייגל / בני סיידא


חומרים
4 כוסות קמח
25 גרם שמרים מגורענים ("שמרית")
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 ביצה טרופה
50 גרם חמאה מומסת
כ-1 כוס מים פושרים
להברשה:
2 חלמונים
2 כפות חלב
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את הביצה והחמאה. מוסיפים בדרגה את המים ולשים כ- 10 דקות, עד שנוצר בצק חלק וגמיש.
  2. שמים את כדור הבצק בקערה משומנת, מכניסים במגבת ומניחים במקום חמים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לשים את הבצק שוב ומחלקים ל- 14 כדורים שווים. מגלגלים כל כדור לגליל באורך 15 ס"מ ובקוטר 1.5 ס"מ. מהדקים את הקצוות לצורת טבעת ומניחים על משטח משומן לחצי שעה לתפיחה נוספת.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
  5. מרתיחים בסיר גדול מים ומעט מלח. מכניסים בכל פעם 3-4 יחידות למים הרותחים וכשטבעות הבצק צפות למעלה, הופכים ומבשלים עוד שלוש דקות. מוציאים מהמים בכף מחוררת ומסדרים בתבנית אפייה.
  6. טורפים את החלמונים עם החלב ומורחים על הבייגלס. אם רוצים זורים מלמעלה פרג או מלח גס. אופים כ- 20 דקות עד שהבייגלס מזהיבים. מגישים חם וטרי.

חזרה