שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בטטות מזוגגות / אבי שטייניץ


חומרים
500 גרם בטטות
3 כפות חמאה
50 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
6 שיני שום קצוצות
4 כפות דבש
1 כף רוטב סויה
מעט פלפל לבן
1 כף סוכר חום
אופן ההכנה
  1. קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים במים רותחים מומלחים כ 10 דקות, עד שהבטטות מתרככות למחצה. מסננים ומצננים.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס).
  3. ממיסים את החמאה, מוסיפים את הזנגביל ואת השום ומטגנים טיגון קל בלי שייחרכו. מוסיפים את הדבש, הסויה והפלפל הלבן ומערבבים עד שהדבש נמס. מסירים מהאש.
  4. מניחים את הבטטות בתבנית אפייה, מורחים עליהן את הרוטב וזורים את הסוכר החום. אופים כ 20 דקות, עד שהבטטות משחימות ומתרככות (אם זה קורה מהר מדי, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומסירים רק כמה דקות לפני גמר האפייה).

חזרה