|
|
|
|
בטטות מזוגגות
/ אבי שטייניץ
|
חומרים
|
500 גרם בטטות |
3 כפות חמאה |
50 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ דק |
6 שיני שום קצוצות |
4 כפות דבש |
1 כף רוטב סויה |
מעט פלפל לבן |
1 כף סוכר חום |
אופן ההכנה |
- קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים במים רותחים מומלחים כ 10 דקות, עד שהבטטות מתרככות למחצה. מסננים ומצננים.
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס).
- ממיסים את החמאה, מוסיפים את הזנגביל ואת השום ומטגנים טיגון קל בלי שייחרכו. מוסיפים את הדבש, הסויה והפלפל הלבן ומערבבים עד שהדבש נמס. מסירים מהאש.
- מניחים את הבטטות בתבנית אפייה, מורחים עליהן את הרוטב וזורים את הסוכר החום. אופים כ 20 דקות, עד שהבטטות משחימות ומתרככות (אם זה קורה מהר מדי, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומסירים רק כמה דקות לפני גמר האפייה).
| חזרה | | |