בטטה וואדה
/ בני סיידא
קציצות תפוחי אדמה בעטיפת בצק חומוס.
|
חומרים
|
לציפוי: |
1.25 כוסות קמח חומוס |
1 כפית אבקת אפייה |
1/4 כפית מלח |
1/2 כפית אבקת צ'ילי |
2/3 1 כוסות מים |
לכדורי תפוחי אדמה: |
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים |
1 פלפלון חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ דק מאד |
1/2 כוס אפונה קפואה מבושלת ומסוננת |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון |
1 כף מיץ לימון טרי |
שמן לטיגון עמוק |
אופן ההכנה |
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה את כל מרכיבי הציפוי, מלבד המים. יוצקים את המים בהדרגה, תוך בחישה רצופה, וממשיכים לטרוף עד שנוצרת בלילה חלקה וסמיכה.
- מכינים את הכדורים: מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מתרככים. מסננים ומועכים למחית חלקה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. צרים מהתערובת 20 כדורים ומניחים על מגש משומן.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את הכדורים בבלית הציפוי ומטגנים עד הזהבה. מגישים חם.
|
חזרה |