שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בטטה וואדה / בני סיידא

קציצות תפוחי אדמה בעטיפת בצק חומוס.


חומרים
לציפוי:
1.25 כוסות קמח חומוס
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת צ'ילי
2/3 1 כוסות מים
לכדורי תפוחי אדמה:
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
1 פלפלון חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ דק מאד
1/2 כוס אפונה קפואה מבושלת ומסוננת
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1 כף מיץ לימון טרי
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
  1. מכינים את הציפוי: שמים בקערה את כל מרכיבי הציפוי, מלבד המים. יוצקים את המים בהדרגה, תוך בחישה רצופה, וממשיכים לטרוף עד שנוצרת בלילה חלקה וסמיכה.
  2. מכינים את הכדורים: מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מתרככים. מסננים ומועכים למחית חלקה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. צרים מהתערובת 20 כדורים ומניחים על מגש משומן.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את הכדורים בבלית הציפוי ומטגנים עד הזהבה. מגישים חם.

חזרה