|
|
|
|
אפרסקים בקרם ריקוטה
/ מיכל לוי-אלחלל וטל בן-חיל
|
חומרים (8 מנות)
|
600 גרם גבינת ריקוטה |
2/3 כוס ריבת משמשים |
100 גרם שוקולד מריר מגורר |
2 כפיות ליקר תפוזים (אם רוצים) |
1 כפית תמצית וניל |
1/2 כוס סוכר |
1/4 כוס מים |
1 כף חמאה או מרגרינה |
8 אפרסקים חצויים ומגולענים |
אופן ההכנה |
- שמים את הגבינה במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים במשך 2 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הריבה ומפעילים את המכשיר לזמן קצר, רק עד שהיא מתערבבת בגבינה.
- מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את השוקולד, הליקר ותמצית הוניל ומערבבים. מאכסנים במקרר כשעתיים.
- מחממים את הסוכר והמים במחבת וממיסים עד שנוצר קרמל בגוון חום בהיר. מוסיפים את החמאה ומבשלים מעט. מצרפים את האפרסקים ומבשלים במשך 5 דקות, או עד שהם מתרככים.
- מחלקים את האפרסקים לקערות הגשה אישיות (2 חצאים לכל קערה) ומקררים במקרר כשעה.
- מחלקים את קרם הריקוטה בין הקערות כך שיכסה את האפרסקים ומגישים.
| חזרה | | |