שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אפרסקים בקרם ריקוטה / מיכל לוי-אלחלל וטל בן-חיל


חומרים (8 מנות)
600 גרם גבינת ריקוטה
2/3 כוס ריבת משמשים
100 גרם שוקולד מריר מגורר
2 כפיות ליקר תפוזים (אם רוצים)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1 כף חמאה או מרגרינה
8 אפרסקים חצויים ומגולענים
אופן ההכנה
  1. שמים את הגבינה במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים במשך 2 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הריבה ומפעילים את המכשיר לזמן קצר, רק עד שהיא מתערבבת בגבינה.
  2. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את השוקולד, הליקר ותמצית הוניל ומערבבים. מאכסנים במקרר כשעתיים.
  3. מחממים את הסוכר והמים במחבת וממיסים עד שנוצר קרמל בגוון חום בהיר. מוסיפים את החמאה ומבשלים מעט. מצרפים את האפרסקים ומבשלים במשך 5 דקות, או עד שהם מתרככים.
  4. מחלקים את האפרסקים לקערות הגשה אישיות (2 חצאים לכל קערה) ומקררים במקרר כשעה.
  5. מחלקים את קרם הריקוטה בין הקערות כך שיכסה את האפרסקים ומגישים.

חזרה