אורז עם קליפת תפוז, צנוברים, שקדים וצימוקים
/ אבי שטייניץ
במדף התבלינים ברשתות השיווק אפשר למצוא קליפת תפוז מגוררת מיובשת, שנוח להחזיק בבית למטרות רבות. מרכיב זה מוסיף טעם מיוחד, אבל אפשר להשתמש גם בקליפה מגוררת מתפוז טרי.
|
חומרים (4 מנות)
|
4 כפות שמן |
1 כף חמאה |
2 כוסות אורז בסמטי |
2 כפות צימוקים |
מלח |
3 כוסות מים רותחים |
1/2 כוס שקדים קלופים, מטוגנים |
2 כפות צנוברים קלויים במחבת ללא שומן |
חופן פטרוזיליה קצוצה |
1 כפית קליפת תפוז מגוררת (מתפוז טרי) |
1 כף קליפת תפוז מגוררת מיובשת |
מעט נענע מיובשת |
אופן ההכנה |
- מחממים את השמן והחמאה בסיר ומטגנים את האורז תוך ערבוב עד שהוא מתחמם ומצופה בשומן. מוסיפים את הצימוקים ומעט מלח.
- מוסיפים את המים תוך בחישה, מכסים ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים רבע שעה ומכבים את האש.
- פותחים את הסיר ו"מאווררים" את האורז על ידי ערבוב עדין במזלג. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומשהים 15 דקות נוספות לפני ההגשה.
|
חזרה |