שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז עם קליפת תפוז, צנוברים, שקדים וצימוקים / אבי שטייניץ

במדף התבלינים ברשתות השיווק אפשר למצוא קליפת תפוז מגוררת מיובשת, שנוח להחזיק בבית למטרות רבות. מרכיב זה מוסיף טעם מיוחד, אבל אפשר להשתמש גם בקליפה מגוררת מתפוז טרי.


חומרים (4 מנות)
4 כפות שמן
1 כף חמאה
2 כוסות אורז בסמטי
2 כפות צימוקים
מלח
3 כוסות מים רותחים
1/2 כוס שקדים קלופים, מטוגנים
2 כפות צנוברים קלויים במחבת ללא שומן
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כפית קליפת תפוז מגוררת (מתפוז טרי)
1 כף קליפת תפוז מגוררת מיובשת
מעט נענע מיובשת
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן והחמאה בסיר ומטגנים את האורז תוך ערבוב עד שהוא מתחמם ומצופה בשומן. מוסיפים את הצימוקים ומעט מלח.
  2. מוסיפים את המים תוך בחישה, מכסים ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים רבע שעה ומכבים את האש.
  3. פותחים את הסיר ו"מאווררים" את האורז על ידי ערבוב עדין במזלג. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומשהים 15 דקות נוספות לפני ההגשה.

חזרה