שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז עם דובדבנים, צנוברים וצימוקים (פולו אלבלו) / אריק חכימי


חומרים
1 ק"ג אורז פרסי לבן
3 כפות מלח
2 ליטר מים
1/2 כוס שמן
300 גרם דובדבנים יבשים (בעונה אפשר טריים ללא גרעינים)
200 גרם צנוברים
200 גרם צימוקים קטנטנים
1 כפית כורכום
2-1 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים לרוחבם לפרוסות בעובי 1 ס"מ
אופן ההכנה
  1. משרים את האורז עם מחצית מכמות מלח במים קרים למשך שעתיים.
  2. מרתיחים את המים עם שארית המלח וחצי מכמות השמן. מסננים את האורז, מוסיפים למים הרותחים ומבשלים כ-10 דקות. מסננים ומנקזים את האורז ממים ומחזירים את הסיר היבש ללהבה.
  3. מחממים את שארית השמן עם הכורכום ומסדרים את תפוחי האדמה כך שיכסו את התחתית.
  4. מניחים על תפוחי האדמה רבע מכמות האורז, ומעליו רבע מהדובדבנים, הצנוברים והצימוקים. עליהם שמים שוב רבע מכמות האורז וכך חוזר חלילה עד שנוצרת ערמה לא דחוסה מכל המרכיבים. מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים על להבה בינונית כשעה.
  5. כאשר עולים מהסיר אדים רבים מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ 10 דקות נוספות. לפני ההגשה אפשר לפזר על האורז מעט קינמון.

חזרה