שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אגסים משומרים בברנדי / בני סיידא

המתכון הוא לצנצנת בנפח של 2 ליטרים


חומרים
1.5 ק"ג אגסים קטנים
1.5 ק"ג סוכר
1.5 כוסות מים
1 מקל קינמון
10 מסמרי ציפורן
3 כוסות ברנדי
אופן ההכנה
  1. קולפים את האגסים ומשאירים את העוקצים.
  2. שמים בסיר גדול את הסוכר, המים, הקינמון והציפורן ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר כמה אגסים בכמות שתאפשר לכולם להיות מכוסים בסירופ), ומבשלים עד שהם מתרככים קצת אך עדיין מוצקים. מוציאים את האגסים בכף מחוררת ומניחים בצד. מבשלים באותה צורה את כל האגסים.
  3. מרתיחים את הסירופ עד שהוא מסמיך, מסירים מהאש ומניחים לצינון. מוציאים את הקינמון והציפורן, מוסיפים את הברנדי ומערבבים.
  4. שמים את האגסים בצנצנת גדולה (או מחלקים לצנצנות קטנות) ויוצקים עליהם את הסירופ. יש לוודא שהאגסים מכוסים לגמרי בסירופ. סוגרים היטב ומאחסנים במקרר. מגישים לאחר כשבוע.

חזרה