ספונגוס
/ בת חן כהן
כדורי גבינה ותפוחי אדמה על מצע תרד
|
חומרים
|
500 גרם תרד |
2 תפוחי אדמה מבושלים |
200 גרם גבינה בולגרית (מליחות לפי הטעם) |
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת |
150 גרם גבינת צאן רכה |
2 ביצים |
2 כפות פירורי לחם |
מלח ופלפל לבן |
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון |
לציפוי: |
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת (בנוסף, לזריה על כדורי הגבינה) |
אופן ההכנה |
- מבשלים את התרד וסוחטים היטב. מועכים את תפוחי האדמה למחית ומערבבים עם הגבינות ושאר החומרים.
- מוסיפים חצי מתערובת הגבינות לתרד ומערבבים.
- משטחים את תערובת התרד בתוך תבנית מלבנית משומנת בגודל 20X30 ס"מ.
- מהתערובת שנותרה יוצרים כדורים בקוטר 3-4 סנטימטר ומניחים על מצע התרד.
- זורים את יתרת הקשקוואל על כדורי הגבינה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות). אופים כ-25 דקות או עד שהכדורים מזהיבים והגבינה נמסה. ניתן לאכול קר או חם.
|
חזרה |