גלידת וניל ברוטב ג'ינג'ר ועשב לימון
/ אריק חכימי
להכנת הקינוח משתמשים בעשב לימון (למון-גראס), שנראה כמו גבעול של בצל ירוק אלא שצבעו צהוב. הגבעול קשה, וכדי לשחרר ממנו את הטעם יש לדפוק עליו קצת, בפטיש בשר למשל.
|
חומרים
|
500 גרם סוכר |
1 כוס מיץ תפוזים |
2 כפיות שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ גס |
1 מקל עשב לימון דפוק מעט וקצוץ גס |
2 כפיות קלבדוס (ברנדי תפוחים) או ברנדי אחר |
2 ליטר גלידת שמנת וניל |
2 תפוחים ירוקים (גרנד סמית), חתוכים לקוביות קטנות |
2 אפרסקים חתוכים לקוביות קטנות |
15 עלי נענע חתוכים לרצועות דקות |
עלי נענע שלמים לקישוט |
אופן ההכנה |
- שמים את הסוכר בסיר. מוסיפים חצי ליטר מים ומחממים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את המיץ, הג'ינג'ר, מקל עשב הלימון והקלבדוס, מרתיחים ומצמצמים מעט את כמות הנוזל. מסננים ומצננים היטב.
- מוסיפים לסירופ המצונן את קוביות הפרי והנענע ומאחסנים במקרר.
- להגשה: שמים במרכז כל צלחת שני כדורי גלידה, יוצקים עליהם מהרוטב, מעטרים בעלי נענע טריים ומגישים.
|
חזרה |