שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלידת וניל ברוטב ג'ינג'ר ועשב לימון / אריק חכימי

להכנת הקינוח משתמשים בעשב לימון (למון-גראס), שנראה כמו גבעול של בצל ירוק אלא שצבעו צהוב. הגבעול קשה, וכדי לשחרר ממנו את הטעם יש לדפוק עליו קצת, בפטיש בשר למשל.


חומרים
500 גרם סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
2 כפיות שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ גס
1 מקל עשב לימון דפוק מעט וקצוץ גס
2 כפיות קלבדוס (ברנדי תפוחים) או ברנדי אחר
2 ליטר גלידת שמנת וניל
2 תפוחים ירוקים (גרנד סמית), חתוכים לקוביות קטנות
2 אפרסקים חתוכים לקוביות קטנות
15 עלי נענע חתוכים לרצועות דקות
עלי נענע שלמים לקישוט
אופן ההכנה
  1. שמים את הסוכר בסיר. מוסיפים חצי ליטר מים ומחממים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את המיץ, הג'ינג'ר, מקל עשב הלימון והקלבדוס, מרתיחים ומצמצמים מעט את כמות הנוזל. מסננים ומצננים היטב.
  2. מוסיפים לסירופ המצונן את קוביות הפרי והנענע ומאחסנים במקרר.
  3. להגשה: שמים במרכז כל צלחת שני כדורי גלידה, יוצקים עליהם מהרוטב, מעטרים בעלי נענע טריים ומגישים.

חזרה