|
|
|
|
דג לוקוס בזעפרן ויין לבן
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
6 נתחי פילה דג לוקוס טרי (במשקל 200 גרם כל אחד) |
קמח לציפוי |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
שמן לטיגון |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
20 חוטי זעפרן שרויים ב-4 כפות מים רותחים |
4 שיני שום קצוצות |
מיץ לימון טרי (משני לימונים) |
1.5 כוסות יין לבן יבש |
אופן ההכנה |
- מקמחים את הדג משני הצדדים, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים במחבת כבדה עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד.
- שמים במחבת את הפטרוזיליה, הזעפרן עם המים, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הדג המטוגן והופכים במחבת בזהירות מצד לצד.
- יוצקים את היין למחבת, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות, עד שהרטוב מסמיך. מגישים מייד.
| חזרה | | |