שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג לוקוס בזעפרן ויין לבן / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
6 נתחי פילה דג לוקוס טרי (במשקל 200 גרם כל אחד)
קמח לציפוי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
20 חוטי זעפרן שרויים ב-4 כפות מים רותחים
4 שיני שום קצוצות
מיץ לימון טרי (משני לימונים)
1.5 כוסות יין לבן יבש
אופן ההכנה
  1. מקמחים את הדג משני הצדדים, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים במחבת כבדה עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד.
  2. שמים במחבת את הפטרוזיליה, הזעפרן עם המים, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הדג המטוגן והופכים במחבת בזהירות מצד לצד.
  3. יוצקים את היין למחבת, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות, עד שהרטוב מסמיך. מגישים מייד.

חזרה