שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז מאודה עם תפוחי אדמה פריכים / חנוך בר-שלום


חומרים
2 כוסות אורז מוארך
2 כפות מלח
1/4 כוס שמן או 50 גרם חמאה
2 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים
אופן ההכנה
  1. שוטפים היטב את האורז במים רותחים. מעבירים את האורז לקערה עם מי מלח ומשרים למשך 5 שעות או ללילה. שעה לפני ההגשה מסננים את האורז ושוטפים היטב.
  2. שמים את האורז בתוך סיר מים רותחים עם שתי כפות מלח ומרתיחים. מבשלים את האורז כ 8 דקות או עד שהוא כמעט מוכן. מסננים ושוטפים את האורז במים פושרים כדי לסנן את עודף המלח.
  3. מניחים את פרוסות תפוח-האדמה בתחתית הסיר. שמים מעל מחצית מהשמן עם 2 כפות מים. מחממים ומוסיפים את האורז. יוצקים מעל האורז את שארית השמן, מכסים את הסיר במגבת ומכסה ומבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות. תפוחי-האדמה צריכים להיות שחומים ופריכים.

חזרה