שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דובדבנים משומרים ברום / מיכל לוי-אלחלל

דרך לשמר את הדובדבנים למשך כל השנה, וגם לקבל ליקר דובדבנים מתוק וטעים. אלכוהול הוא חומר שימור נהדר, מתאים במיוחד לפירות. הדובדבנים יהיו מוכנים לאכילה כעבור כמה שבועות, וישתמרו למשך שנים. משתמשים בכלי זכוכית בגודל בינוני.


חומרים
1 ק"ג דובדבנים (אפשר עם החרצנים)
1 כוס סוכר
1 בקבוק רום (או ברנדי)
אופן ההכנה
  1. מערבבים את הדובדבנים עם הסוכר ומניחים במקרר כ 5 שעות.
  2. ממלאים את כלי השימור במים רותחים, משהים 10 דקות ומרוקנים.
  3. ממלאים את הכלי בדובדבנים ובסוכר ומכסים ברום. סוגרים את הכלי ומניחים במקום קריר שבועיים לפחות.

חזרה