שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דניש במילוי תמרים / מיכל לוי-אלחלל

דניש וקרואסון שניהם בעצם סוגים של בצק עלים שבסיסו הוא בצק שמרים עשיר, אלא שהדניש הוא בצק עשיר יותר מזה של הקרואסון. הוא מכיל ביצים ומעט יותר סוכר.


חומרים (12 מנות)
25 גרם שמרים
1 כוס חלב חם (לא רותח)
1/4 כוס סוכר
3.5 כוסות קמח
2 כפיות מלח
2 ביצים
3 חבילות (300 גרם) חמאה קרה
1 ביצה טרופה (להברשה)
למלית:
1 כוס תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס מים
1/4 כוס סוכר חום
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השמרים בחלב החם ומוסיפים את הסוכר. שמים בקערת המיקסר את הקמח , מלח, הביצים ותערובת השמרים, ולשים במהירות בינונית 10 דקות. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 15 דקות.
  2. פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומניחים במרכזו את חבילות החמאה, זו לצד זו. מקפלים את הנייר כך שיכסה את החמאה, ומרדדים אותה בעזרת מערוך לריבוע בעובי חצי ס"מ.
  3. מרדדים את הבצק המצונן על משטח מקומח, לריבוע כפול בגודלו מריבוע החמאה ומניחים במרכזו את החמאה. מקפלים את פינות הבצק מעל החמאה כמעטפה, כך שהחמאה תכוסה לגמרי. עוטפים בניילון נצמד ומקררים 45 דקות במקרר.
  4. מרדדים את מעטפת הבצק למלבן אנכי ארוך. מקפלים את השליש התחתון של הבצק לכיוון המרכז ומקפלים את השליש העליון מעליו. מסובבים את הבצק 90 מעלות שמאלה וחוזרים שנית על אותה הפעולה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים 45 דקות.
  5. מניחים את הבצק על משטח מקומח וחוזרים על התהליך המתואר בשלב הקודם. מאחסנים במקרר ל 30 דקות נוספות.
  6. מכינים את המלית: שמים בסיר קטן את התמרים, המים והסוכר ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהלהבה ומעבירים לכלי אחר לצינון.
  7. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
  8. מרדדים את הבצק לריבוע בעובי חצי ס"מ וחותכים ממנו את הצורה הרצויה: למרובעים - חותכים למרובעים, מניחים את המלית במרכז ומקפלים את הפינות כלפי המרכז. חלק מן המעטפות ייפתחו במהלך האפייה. (לגלילים - חותכים לרצועות בגודל 6X2 ס"מ, מורחים צד אחד במלית ומגלגלים).
  9. מסדרים בתבניות ברווחים ומשהים בטמפרטורת החדר כ 40 דקות, עד שהעוגות מכפילות את נפחן. מברישים בביצה ואופים כ 20 דקות או עד הזהבה.
חזרה