שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

זוקיני ברוזמרין / אריק חכימי


חומרים
8 זוקיני ירוקים בינוניים (או קישואים מוצקים ויפים), פרוסים לאצבעות
1/2 כוס שמן זית
3 כפות רוזמרין או טימין טרי, קצוץ דק
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
מיץ לימון טרי (משני לימונים)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר.
  2. מפזרים את אצבעות הזוקיני בתבנית אפייה. יוצקים את השמן, מפזרים את הרוזמרין, המלח והפלפל ומערבבים היטב. אופים 30 דקות, כאשר מדי כ 5 דקות פותחים את התנור ומטלטלים את התבנית כדי שהזוקיני ישחימו מכל הצדדים. מוציאם ומצננים.
  3. לפני ההגשה יוצקים את מיץ הלימון ומערבבים היטב. לגיוון אפשר להוסיף למיץ הלימון כפית חרדל דיז'ון. אפשר לאפות את הזוקיני יום מראש, לקרר היטב במסננת (כדי שיפרישו נוזלים), לאחסן במקרר ולערבב עם מיץ הלימון רק לפני ההגשה.

חזרה