|
|
|
|
טאג'ין טלה עם פירות יבשים ושקדים
/ בני סיידא
|
חומרים
|
50 גרם מרגרינה או חמאה |
4 כפות שמן |
2 בצלים קצוצים דק |
1/4 1 ק"ג שוק טלה חתוכה לקוביות |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון |
1 כפית קינמון |
15 שרוכי זעפרן מושרים ברבע כוס מים רותחים |
200 גרם שזיפים מיובשים |
100 גרם צימוקים בהירים |
1 כף דבש |
מיץ לימון טרי (מחצי לימון) |
100 גרם שקדים מולבנים מטוגנים |
אופן ההכנה |
- ממיסים בסיר כבד את המרגרינה או החמאה והשמן, מטגנים את הבצל כ 10 דקות, עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
- מוסיפים את התבלינים, הפירות היבשים, הדבש, מיץ הלימון ומים עד לגובה התבשיל ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר רף והרוטב סמיך (3-4 שעות). מגישים בעיטור שקדים מטוגנים.
| חזרה | | |