שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טאג'ין טלה עם פירות יבשים ושקדים / בני סיידא


חומרים
50 גרם מרגרינה או חמאה
4 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק
1/4 1 ק"ג שוק טלה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1 כפית קינמון
15 שרוכי זעפרן מושרים ברבע כוס מים רותחים
200 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם צימוקים בהירים
1 כף דבש
מיץ לימון טרי (מחצי לימון)
100 גרם שקדים מולבנים מטוגנים
אופן ההכנה
  1. ממיסים בסיר כבד את המרגרינה או החמאה והשמן, מטגנים את הבצל כ 10 דקות, עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
  2. מוסיפים את התבלינים, הפירות היבשים, הדבש, מיץ הלימון ומים עד לגובה התבשיל ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר רף והרוטב סמיך (3-4 שעות). מגישים בעיטור שקדים מטוגנים.

חזרה