שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עוף אוסטרו-הונגרי / אנה וגנר


חומרים (8 מנות)
1 עוף טרי בריא ומחולק ל- 8 חלקים
4 בצלים קלופים שלמים
3 גזרים יפים, קלופים ושטופים
3 קישואים בינוניים על קליפתם
2 שורשי סלרי חצויים
2 שורשי פטרוזיליה
1/2 כרוב קטן
2 קולרבי קלופים וחצויים
זר פטרוזיליה
זר שמיר
3-2 גבעולי סלרי אמריקאי
שן שום קלופה
מלח לפי הטעם
1 כפית סוכר
1 חבילת איטריות ביצים דקות
אופן ההכנה
1. אם העוף לא הומלח, ממליחים: בקערה גדולה, מניחים את נתחי העוף ועליהם שופכים 3-4 כפות מלח גס. מכסים במים, מערבבים היטב, ומניחים בצד ל –20 דקות. מוציאים את הנתחים מהקערה ושוטפים מעליהם את שאריות המלח.
2. בסיר גדול, מניחים את נתחי העוף ועליהם הירקות, מלבד הפטרוזיליה והשמיר. מוסיפים מים: הכמות תלויה בגודל העוף, הירקות והסיר. בכל מקרה, המים צריכים לא רק לכסות את העוף והירקות, אלא להימצא לפחות בגובה של 3 ס"מ מעל לעוף ולירקות. מתבלים ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים מיד את הלהבה כך שיתקבל בעבוע עדין ומתמיד. מקפים את הקצף מעל לעוף עד שהנוזל נהיה צלול.
4. מבשלים על להבה קטנה במשך שעה.
5. מכבים את האש ומשקיעים את הפטרוזיליה והשמיר בתוך הסיר.
6. מבשלים את האיטריות לפי הוראות היצרן.
7. ממתינים מעט, מוציאים את העוף והירקות מן הסיר. העוף המכובס מתאים לסלט, את הירקות אפשר לחתוך לפיסות קטנות ולהגיש בתוך קעריות המרק.


חזרה