שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת פירות יבשים / רוני ונציה

עוגה לחה, טעימה מאוד, מבושמת בברנדי וגדושה בצימוקים, קליפות הדרים מסוכרות, דובדבנים ותמרים עם המון אגוזים. מתאימה לכל עת, ובמיוחד לט"ו בשבט. כשהיא עטופה ביריעת ניילון, העוגה נשמרת מצויין בחוץ, במקום קריר, במשך כמה ימים.


חומרים
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1 חלמון
1 כף ברנדי
3/4 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כוס צימוקים כהים
1/3 כוס קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות
1/4 כוס דובדבנים מסוכרים, חצויים
1/4 כוס תמרים יבשים, קצוצים (אפשרות נוספת: ג'ינג'ר מסוכר, משמשים או שזיפים יבשים קצוצים)
1/2 1 כוסות אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים גס
3 כפות ברנדי להברשה.
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס). משמנים ומרפדים תבנית ל"אינגליש קייק" באורך כ 24 ס"מ, במלבן נייר אפייה בתחתית, משומן אף הוא. 
  2. בקערת מערבל מקציפים יחד את החמאה, הסוכר, המלח והווניל, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 
  3. בקערה קטנה מקציפים קלות את הביצים והחלמון בעזרת מזלג. במהירות נמוכה יוצקים את הביצים לתוך תערובת החמאה ב 4 פעמים. מוסיפים את הברנדי.
  4. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה פעמיים. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים, ומקציפים בקצרה רק עד שהתערובת מתאחדת. 
  5. מקפלים פנימה את הפירות היבשים ואת האגוזים בעזרת מרית. 
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. אופים כ55-50- דקות עד שמרכז העוגה יציב, וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. 
  7. מצננים את התבנית על רשת במשך כ10-5- דקות. לאחר מכן הופכים, מסירים את התבנית והנייר, וממשיכים לצנן צינון מלא על הרשת. מברישים 3 כפות ברנדי מעל העוגה ועל צידיה בעודה חמה.

חזרה