|
|
|
|
מנגולד ממולא בטלה ואורז צהוב
/ אביבית פריאל
|
חומרים
|
צרור עלי מנגולד (סלק עלים) |
2 כפות שמן זית |
1 בצל גדול, פרוס |
500 גרם בשר טלה טחון |
2 כוסות אורז (רצוי עגול) |
מלח ופלפל שחור |
כורכום |
אבקת קארי |
ציפורן |
הל |
קינמון |
מעט כוסברה טרייה, קצוצה דק |
אופן ההכנה |
- חולטים את עלי הסלק.
- מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את הבשר, האורז והתבלינים וממשיכים לטגן. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.
- פורשים את עלי הסלק על משטח יבש וחותכים מהם את החלק התחתון הלבן.
- מניחים מלית לרוחב העלה, מקפלים את השוליים מהצדדים מעל המלית ומגלגלים לצורת "סיגר". לפני ההגשה מחממים במעט מים או מרק צח בסיר מכוסה.
| חזרה | | |