שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלילות חצילים ממולאות בגבינת עיזים ברוטב לימון / בת חן כהן


חומרים (30 מנות)
החומרים:
4 חצילים מאורכים
5 כפות שמן זית
למלית:
250 גרם גבינת עיזים רכה (אפשר 5% שומן)
1 ביצה טרופה
1 כפית אורגנו מיובש או 2 כפות אורגנו טרי קצוץ דק
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה

 

1. קולפים את החצילים, ופורסים לפרוסות דקות לאורך (רצוי במנדולינה כדי לקבל פרוסות בעובי זהה). מניחים במסננת, מפזרים מלח גס ומשהים לשעה לפחות להגרת נוזלים.

 

2. שוטפים את פרוסות החציליםומייבשים, מניחים אותם בתבנית שרופדה בנייר אפיה, ולמרוח אותם בשמן הזית בעזרת מברשת.

 

3. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להזהבה קלה. מוציאים ומקררים.

 

4. טורפים יחד את חומרי המלית.

 

5. מניחים פרוסת חצי לעל משטח עבודה, שמים כף כף מהמלית בקצה הרחב ומגלגלים לגלילה. מסדרים בתבנית חסינת חום בעלת דפנות גבוהות (מומלץ פיירקס).

 

6. טורפים את חומרי הרוטב, יוצקים על הגלילות בתבנית ואופים כ-10 דקות בחום של 180 מעלות עם כיסוי של נייר אלומיניום ו- 10 דקות נוספות ללא כיסוי.

 

 

 

חזרה