שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם בירה / השף ירון עמר


חומרים
30 גרם שמרים טריים
30 גרם סוכר
3 כוסות בירה בהירה (כזו שמכילה שעורה)
1 קילו קמח לבן
30 גרם מלח
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השמרים והסוכר בחצי מכמות הבירה. מנפים את הקמח והמלח לקערה ויוצרים ערמה שבראשה גומה.
  2. שופכים את הבלילה שיצרנו מהשמרים לתוך הגומה ומערבבים.
  3. מוסיפים את שאר הנוזלים, ומערבבים לכדי עיסה אחידה. מכסים במגבת לחה, שמים במקום חמים נותנים לבצק לתפוח למשך חצי שעה.
  4. מקמחים היטב את הידיים ויוצקים את הבצק לתבנית. אופים בחום של 180 מעלות, כשעה.
  5. אפשר להוסיף עגבניות מיובשות, זיתים, גבינה וכל מה שמתחשק, לבצק הבסיסי.

 

חזרה