שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כרוב סגול ממולא באורז ותפוחים / אביבית פריאל


חומרים
1 כרוב סגול גדול
2 כפות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
1 בצל גדול, פרוס
3 תפוחים ירוקים (גרנד), קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס צימוקים לבנים
150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
2 כוסות אורז (רצוי עגול, לריזוטו)
2 כפות ברנדי או קלבדוס
לבישול:
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות
2 גבעולי סלרי פרוסים
1/4 כוס ברנדי
1 כוס יין לבן חצי יבש
1.5 כוסות מרק עוף
להגשה:
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. חותכים את בסיס הכרוב ובעזרת סכין חדה מסלקים את הגזע הלבן. חולטים את הכרוב בשלמות עד שהוא מתרכך, מקררים במי קרח ולאחר מכן מפרידים את העלים.
  2. ממיסים את החמאה או המרגרינה בסיר רחב ומשחימים את הבצל. מוסיפים את התפוחים, הצימוקים וקוביות האווז ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים את הברדני ומשלהבים, מוסיפים את האורז ומתבלים. מסירים מהאש.
  3. ממלאים את עלי הכרוב: מניחים אורז לרוחב העלה, בחלקו התחתון, מקפלים את צדי העלה מעל המלית ומגלגלים את העלה לגליל. חשוב להשאיר מקום לאורז להתנפח.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  5. מחממים את השמן בסיר רחב חסין חום ומטגנים את הירקות. מוסיפים את הברנדי, היין והמרק ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים בערך למחצית.
  6. מסדרים את הכרוב הממולא על הירקות, מכסים את הסיר ואופים כשעתיים. מדי פעם מרטיבים את התבשיל בנוזלים המצטברים בתחתית הסיר. מגישים חם.



חזרה