|
|
|
|
כרוב סגול ממולא באורז ותפוחים
/ אביבית פריאל
|
חומרים
|
1 כרוב סגול גדול |
2 כפות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה |
1 בצל גדול, פרוס |
3 תפוחים ירוקים (גרנד), קלופים וחתוכים לקוביות |
1/2 כוס צימוקים לבנים |
150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות |
2 כוסות אורז (רצוי עגול, לריזוטו) |
2 כפות ברנדי או קלבדוס |
לבישול: |
3 כפות שמן |
1 בצל קצוץ |
2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות |
2 גבעולי סלרי פרוסים |
1/4 כוס ברנדי |
1 כוס יין לבן חצי יבש |
1.5 כוסות מרק עוף |
להגשה: |
2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- חותכים את בסיס הכרוב ובעזרת סכין חדה מסלקים את הגזע הלבן. חולטים את הכרוב בשלמות עד שהוא מתרכך, מקררים במי קרח ולאחר מכן מפרידים את העלים.
- ממיסים את החמאה או המרגרינה בסיר רחב ומשחימים את הבצל. מוסיפים את התפוחים, הצימוקים וקוביות האווז ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים את הברדני ומשלהבים, מוסיפים את האורז ומתבלים. מסירים מהאש.
- ממלאים את עלי הכרוב: מניחים אורז לרוחב העלה, בחלקו התחתון, מקפלים את צדי העלה מעל המלית ומגלגלים את העלה לגליל. חשוב להשאיר מקום לאורז להתנפח.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מחממים את השמן בסיר רחב חסין חום ומטגנים את הירקות. מוסיפים את הברנדי, היין והמרק ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים בערך למחצית.
- מסדרים את הכרוב הממולא על הירקות, מכסים את הסיר ואופים כשעתיים. מדי פעם מרטיבים את התבשיל בנוזלים המצטברים בתחתית הסיר. מגישים חם.
| חזרה | | |