פטייר עם תרד
/ אריק חכימי וגרסיה גרגו
כיסוני תרד לבנונים, אפויים מבצק שמרים.
|
חומרים
|
3 כוסות קמח |
1 כף שמן |
20 גרם שמרים |
1 כפית מלח |
1/2 כוס מים |
למלית: |
500 גרם תרד טרי, שטוף ונקי מעוקצים |
מעט שמן לטיגון |
2 בצלים קצוצים דק |
1 לימון סחוט |
1 כפית מלח |
1 כפית פלפל שחור |
מעט פלפל חריף |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים מספר דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
- מרתיחים ליטר מים עם מעט מלח, מוסיפים את התרד ומבשלים כ 3 דקות. מוצאים, מסננים וקוצצים לרצועות דקות.
- מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט. מוסיפים לתרד. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומניחים בצד.
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה(200 מעלות צלזיוס).
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי רבע ס"מ וחותכים לעיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות.
- שמים במרכז כל עיגול מעט מהמלית, ומהדקים את שולי הבצק כלפי מעלה (כמו אוזן המן). מניחים בתבנית, מברישים במעט שמן ואופים 10-15 דקות.
|
חזרה |