שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטייר עם תרד / אריק חכימי וגרסיה גרגו

כיסוני תרד לבנונים, אפויים מבצק שמרים.


חומרים
3 כוסות קמח
1 כף שמן
20 גרם שמרים
1 כפית מלח
1/2 כוס מים
למלית:
500 גרם תרד טרי, שטוף ונקי מעוקצים
מעט שמן לטיגון
2 בצלים קצוצים דק
1 לימון סחוט
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
מעט פלפל חריף
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים מספר דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. מרתיחים ליטר מים עם מעט מלח, מוסיפים את התרד ומבשלים כ 3 דקות. מוצאים, מסננים וקוצצים לרצועות דקות.
  3. מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט. מוסיפים לתרד. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומניחים בצד.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה(200 מעלות צלזיוס).
  5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי רבע ס"מ וחותכים לעיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות.
  6. שמים במרכז כל עיגול מעט מהמלית, ומהדקים את שולי הבצק כלפי מעלה (כמו אוזן המן). מניחים בתבנית, מברישים במעט שמן ואופים 10-15 דקות.


חזרה