אלפחורס
/ רוני ונציה
עוגיות אלפחורס (ALFAJORES) הן עוגיות ארגנטיניות רכות מאוד. כל אחת מורכבת משתי עוגיות עבות שמוצמדות יחד בריבת חלב, ומגולגלות לאחר מכן מסביב בשבבי קוקוס. החומרים מספיקים ל 15 עוגיות. כלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
|
חומרים
|
300 גרם קורנפלור |
200 גרם קמח |
1/2 כפית אבקת סודה |
2 כפיות אבקת אפייה |
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר |
100 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר |
150 גרם סוכר |
3 חלמונים |
3 כפות ברנדי או קוניאק |
1 כפית תמצית וניל |
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד |
ריבת חלב |
100 גרם שבבי קוקוס לקישוט |
אופן ההכנה |
- מנפים יחד את הקורנפלור, הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה לתוך קערה בינונית.
- בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה עם החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וקליפת הלימון.
- במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר 60-30 דקות.
- מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות).
- מרדדים את הבצק אפייה לעובי של שלושת רבעי ס"מ. בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר כ6- ס"מ קורצים עיגולים בבצק.
- מניחים את העיגולים על תבניות האפייה במרווחים. אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית 5 דקות. משחררים מהתבנית בזהירות בעזרת מרית מתכת, וממשיכים לצנן על רשת.
- מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב. מצמידים לריבה עוגיה נוספת. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב בשוליים מסביב, ומגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס.
|
חזרה |