|
|
|
|
קציצות בשר עם ריחן וזיתים שחורים
/ בני סיידא
|
חומרים
|
500 גרם בשר בקר טחון |
1 בצל מגורר גס |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
1 פרוסת לחם שרוייה במים וסחוטה |
1 ביצה |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1 תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורר דק |
לרוטב: |
1/4 כוס שמן זית |
6 שיני שום פרוסות דק |
150 גרם זיתים שחורים מגולענים |
1 כפית פפריקה חריפה |
1/2 כוס מים |
1/2 כוס ריחן קצוץ |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים לקציצות, צרים קציצות קטנות ועגולות ומטגנים בשמן זית עד שישחימו.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר שטוח, מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה.
- מוסיפים את הקציצות, הזיתים, הפפריקה והמים ומבשלים עד שהרוטב מתאדה.
- מוסיפים את הריחן והפטרוזיליה מערבבים ומסירים מהאש. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
| חזרה | | |