שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל חומוס תרד ובשר / הדי שרון

גרסה זריזה לתבשיל צפון-אפריקני מהולל. כדאי להוסיף בשר (או לפחות עצמות עם מח), אבל זה יוצא טעים מאוד גם כתבשיל צמחוני.


חומרים
1/2 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך
1/4 כוס קמח
1/3 כוס שמן
2 כוסות חומוס שרוי במים למשך הלילה
300 גרם תרד טחון, קפוא
4-3 עצמות עם מח
10 שיני שום קלופות וחצויות
1 בצל גדול, קצוץ
מעט פטרוזיליה קצוצה
מעט כוסברה קצוצה
מעט נענע קצוצה
פפריקה אדומה
כורכום
מעט קינמון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
  1. חותכים את הבשר לחתיכות בינוניות וטובלים בקמח. מנערים עודפי קמח ומטגנים בשמן חם, בסיר גדול, עד שנתחי הבשר ייאטמו מכל הצדדים.
  2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עוד קצת. מוסיפים את העצמות, החומוס, התרד, עשבי התיבול הקצוצים והתבלינים. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים היטב ומבשלים כל הלילה על אש מזערית, או בתנור בחום נמוך מאוד.

אפשר להניח מעל הכל כמה ביצים (עם הקליפה). אפשר להחליף את החומוס בשעועית, או לערבב ביניהם, ואפשר להוסיף כמה תפו"א קלופים וחצויים.

חזרה