|
|
|
|
אפונה וחסה בחלב קוקוס
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ק"ג אפונה טרייה או 500 גרם אפונה קפואה, מופשרת |
1 כף חמאה או מרגרינה בטעם חמאה |
1/2 כפית גרגרי כמון |
6 בצלים ירוקים פרוסים |
6-8 עלים חסה עלים חיצוניים, חתוכים לסרטים |
5-6 עלים כוסברה או נענע |
1 כוס חלב קוקוס |
1 כפית גארם מסאלה - תערובת תבלינים הודית |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- קולפים את תרמילי האפונה ואוספים את האפונים. אם משתמשים באפונה קפואה, מפשירים לפני.
- ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים בה את גרגרי הכמון כ-30 שניות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל הירוק מערבבים.
- מוסיפים לסיר את סרטי החסה ועלי הכוסברה או הנענע, מכסים, ומאדים על אש קטנה כ 5 דקות.
- מוסיפים את חלב הקוקוס והאפונה, מתבלים במסאלה, מלח
ופלפל, מכסים, ומבשלים עד שהאפונה מוכנה. מגישים עם אורז.
| חזרה | | |