שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אפונה וחסה בחלב קוקוס / דליה פן-לרנר


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג אפונה טרייה או 500 גרם אפונה קפואה, מופשרת
1 כף חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
1/2 כפית גרגרי כמון
6 בצלים ירוקים פרוסים
6-8 עלים חסה עלים חיצוניים, חתוכים לסרטים
5-6 עלים כוסברה או נענע
1 כוס חלב קוקוס
1 כפית גארם מסאלה - תערובת תבלינים הודית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. קולפים את תרמילי האפונה ואוספים את האפונים. אם משתמשים באפונה קפואה, מפשירים לפני.
  2. ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים בה את גרגרי הכמון כ-30 שניות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל הירוק מערבבים.
  3. מוסיפים לסיר את סרטי החסה ועלי הכוסברה או הנענע, מכסים, ומאדים על אש קטנה כ 5 דקות.
  4. מוסיפים את חלב הקוקוס והאפונה, מתבלים במסאלה, מלח
    ופלפל, מכסים, ומבשלים עד שהאפונה מוכנה.
    מגישים עם אורז.

חזרה