שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדירת עוף לימון וזיתים / בני סיידא


חומרים
350 גרם זיתים ירוקים מבוקעים, מגולענים
1/4 כוס שמן
3 עגבניות גדולות, מרוסקות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
4-5 כרעי עוף
3 לימונים כבושים ננסיים, חתוכים לקוביות
לפי הצורך מלח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. שמים את הזיתים בסיר, מכסים במים ומרתיחים. מסננים ומחליפים את המים. חוזרים על התהליך שלוש פעמים.

2. מחממים את השמן בסיר גדול וכבד. מוסיפים את העגבניות, הפלפל השחור והכורכום ומאדים 10 דקות. מוסיפים את העוף, מכסים ומבשלים כחצי שעה, ומפעם לפעם הופכים את העוף מצד לצד.

3. מוסיפים את הזיתים וכוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מוסיפים את הלימונים ומבשלים כשעה נוספת. טועמים, ואם יש צורך מתבלים במלח.

4. מוסיפים את הפטרוזיליה, מבשלים 5 דקות ומסירים מהאש. מגישים חם עם לחם טרי.

חזרה