|
|
|
|
קציצות דג בסלרי
/ אבי שטייניץ
|
חומרים (6 מנות)
|
500 גרם דג לבן, רצוי שמן (נסיכת הנילוס או לוקוס למשל), טחון |
4 פרוסות לחם לבן מושרות במים וסחוטות היטב |
3 כפות פירורי לחם |
שמן לטיגון |
לרוטב: |
1 סלרי אמריקני , ראש גדול |
2 כפות שמן זית לטיגון |
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות |
2 שיני שום פרוסות |
מיץ לימון טרי מלימון אחד גדול |
מלח ופלפל לבן |
מעט כמון ומעט כורכום |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה ומאחסנים במקרר למשך שעה.
- מכינים את הרוטב: מפרידים את גבעולי הסלרי וחותכים לקטעים באורך 8-10 ס"מ. שומרים גם חופן עלים צעירים ובהירים וקוצצים אותם.
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך. מטגנים את הבצל והשום עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הסלרי ומטגנים כ 2 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ואת התבלינים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- מחממים שכבה דקה של שמן במחבת. יוצרים מתערובת הדגים קציצות פחוסות ומטגנים עד השחמה.
- מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
מגישים חם.
| חזרה | | |