שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות דג בסלרי / אבי שטייניץ


חומרים (6 מנות)
500 גרם דג לבן, רצוי שמן (נסיכת הנילוס או לוקוס למשל), טחון
4 פרוסות לחם לבן מושרות במים וסחוטות היטב
3 כפות פירורי לחם
שמן לטיגון
לרוטב:
1 סלרי אמריקני , ראש גדול
2 כפות שמן זית לטיגון
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות
מיץ לימון טרי מלימון אחד גדול
מלח ופלפל לבן
מעט כמון ומעט כורכום
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה ומאחסנים במקרר למשך שעה.
  2. מכינים את הרוטב: מפרידים את גבעולי הסלרי וחותכים לקטעים באורך 8-10 ס"מ. שומרים גם חופן עלים צעירים ובהירים וקוצצים אותם.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך. מטגנים את הבצל והשום עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הסלרי ומטגנים כ 2 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ואת התבלינים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  4. מחממים שכבה דקה של שמן במחבת. יוצרים מתערובת הדגים קציצות פחוסות ומטגנים עד השחמה.
  5. מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
    מגישים חם.
חזרה