שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל טלה בירקות שורש / אנה וגנר


חומרים
2-2.5 ק"ג בשר כבש, כתף או שוק
2 שורשי סלרי שטופים וקלופים
5-6 גבעולי סלרי אמריקני מופרדים מהעלים שנשמור בצד
2 גזרים זקופים וגדולים, קלופים
3 בצלים גדולים
2 ראשי קולורבי, אם במקרה מצאתם - לא הכרחי
8 שיני שום קלופות
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה, אבל מי שלא אוהב, לא מוכרח
3 גבעולי טימין
2 כוסות חומוס מבושל. אפשר מקופסא
2 כוסות אורז לא מבושל ושטוף
1/3 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
קומץ חוטי זעפרן
כפית כורכום
2 כפות אבקת מרק עוף של "קנור", ולמשקיענים - מרק עוף אמיתי שהכינותם מראש
מים רותחים בהמשך יתברר כמה
אופן ההכנה
  1. חותכים את בשר הכבש לפיסות בגודל ביס. מי שפוחד מכולסטרול, שינקה אותן משומן, אבל ישאיר את העצמות.
  2. בסיר גדול, כבד ולא מאד גבוה, מחממים 4 כפות שמן ומשחימים את פיסות הכבש בנאגלות, רק כדי לאטום את הבשר: עניין של חמש דקות על אש בינונית לכל נאגלה. מוציאים את הבשר מן הסיר בתרווד מחורר, מניחים בקערה.
  3. קוצצים את הבצל בגסות, פורסים גזר ושורש פטרוזיליה לטבעות של חצי סנטימטר, חותכים שורש סלרי וראשי קולרבי לריבועים בגודל של בול דואר. מוסיפים את יתרת השמן לסיר ומזהיבים את הבצל. מוסיפים שום וממשיכים להזהיב עוד דקה, עד שניחוחו עולה מן הסיר. מוסיפים את הירקות, כולל פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק, ומטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות.
  4. מוסיפים את הבשר לסיר, מתבלים במלח ובפלפל – לא להגזים במלח - זעפרן וכורכום – ומערבבים. יוצקים מים רותחים מעורבים באבקת מרק ממעל, כדי כיסוי התבשיל ועוד קצת. מביאים לרתיחה על אש גדולה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים בדיוק שעה.
    זה המקום להתלבט: האם נוסיף חומוס? ומה עם האורז? אם מחליטים שלא, ממשיכים לבשל על אש בינונית עוד רבע שעה, בסיר לא מכוסה, כדי לצמצם את הרוטב. אם כן, מוסיפים חומוס ואורז, מערבבים היטב, ומבשלים בדיוק עשרים דקות עד שהנוזלים נספגים, האורז רך כחמאה אך לא דייסתי, וכל התבשיל נראה נהדר, מנחם עד דמעות ומוכן להגשה. כאמור, אפשר להכין יום מראש ולחמם בתנור, בסיר מכוסה, אחרי שהוספתם לתבשיל 3-4 כפות מים.



חזרה