שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות עם חצילים קלויים ושום בנוסח בלקני / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
650 גרם בשר בקר או טלה טרי (שריר, צוואר)
2 בצלים מגוררים גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים טרופות
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
6 חצילים גדולים
1/3 כוס שמן זית
6 שיני שום קצוצות
1/2 כוס מרק עוף צח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.
  2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
  3. קולים את החצילים על להבה פתוחה עד שקליפתם נחרכת. מצננים, קולפים וקוצצים למחית גסה.
  4. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את מחית החצילים, מרק העוף והקציצות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים קלות. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ 30 דקות. מגישים חם בעיטור פטרוזיליה קצוצה ולחם טרי.

חזרה