|
|
|
|
קצ'ורי
/ בני סיידא
|
חומרים
|
לבצק: |
3.25 כוסות קמח |
1/2 כפית מלח |
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה |
1 גביע יוגורט |
למלית: |
1 כוס עדשים ירוקות |
1/4 כוס שמן |
1 כפית כמון |
1 כפית פפריקה אדומה |
1/2 כפית מלח |
1 פלפלון חריף קצוץ דק מאוד |
שמן לטיגון עמוק |
אופן ההכנה |
- מכינים את המלית: שורים את העדשים במים למשך הלילה, מסננים וטוחנים עם 4 כפות מים לעיסה חלקה.
- מחממים במחבת רבע כוס שמן. מוסיפים את העדשים, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפלון החריף ומטגנים 4 דקות. מסירים מהאש ומצננים היטב.
- מכינים את הבצק: שמים את הקמח, המלח והמרגרינה או החמאה בקערה עמוקה, מוסיפים את היוגורט ולשים לבצק חלק ואחיד. מכסים במגבת ומניחים בצד לחצי שעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של ביצה. צרים בכל כדור גומה, ממלאים במעט מהמלית, סוגרים היטב ומרדדים לעיגול בקוטר 8 ס"מ.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את הקצ'ורי עד שהם זהובים. מגשים עם צ'טני.
| חזרה | | |