שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קצ'ורי / בני סיידא


חומרים
לבצק:
3.25 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
1 גביע יוגורט
למלית:
1 כוס עדשים ירוקות
1/4 כוס שמן
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה אדומה
1/2 כפית מלח
1 פלפלון חריף קצוץ דק מאוד
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
  1. מכינים את המלית: שורים את העדשים במים למשך הלילה, מסננים וטוחנים עם 4 כפות מים לעיסה חלקה.
  2. מחממים במחבת רבע כוס שמן. מוסיפים את העדשים, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפלון החריף ומטגנים 4 דקות. מסירים מהאש ומצננים היטב.
  3. מכינים את הבצק: שמים את הקמח, המלח והמרגרינה או החמאה בקערה עמוקה, מוסיפים את היוגורט ולשים לבצק חלק ואחיד. מכסים במגבת ומניחים בצד לחצי שעה.
  4. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של ביצה. צרים בכל כדור גומה, ממלאים במעט מהמלית, סוגרים היטב ומרדדים לעיגול בקוטר 8 ס"מ.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את הקצ'ורי עד שהם זהובים. מגשים עם צ'טני.

חזרה