שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות עם רסק פלפלים אדומים וזיתים / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון (שריר, צוואר)
2 בצלים גדולים, מגוררים גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים טרופות
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
6 שיני שום קצוצות
1 ק"ג פלפלים אדומים (או גמבות), מנוקים, חתוכים גס ומרוסקים במעבד מזון
150 גרם זיתים שחורים (רצוי מסוג קלמנטה)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
פפריקה חריפה לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.
  2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
  3. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את הקציצות והפלפלים והזיתים, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומביאים לרתיחה.
  4. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מגישים חם עם לחם טרי ופלפלים חריפים מטוגנים.

חזרה