|
|
|
|
קציצות עם רסק פלפלים אדומים וזיתים
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון (שריר, צוואר) |
2 בצלים גדולים, מגוררים גס |
חופן פטרוזיליה קצוצה |
2 ביצים טרופות |
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות |
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
שמן לטיגון חצי עמוק |
לרוטב: |
1/3 כוס שמן זית |
6 שיני שום קצוצות |
1 ק"ג פלפלים אדומים (או גמבות), מנוקים, חתוכים גס ומרוסקים במעבד מזון |
150 גרם זיתים שחורים (רצוי מסוג קלמנטה) |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
פפריקה חריפה לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את הקציצות והפלפלים והזיתים, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מגישים חם עם לחם טרי ופלפלים חריפים מטוגנים.
| חזרה | | |