שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תותים במטבל חרובים וקוניאק / פיליס גלזר


חומרים (6 מנות)
24 תותים גדולים (4 למנה)
50 גרם חמאה
1/2 כוס דחוסה סוכר חום
1/2 כוס מים רותחים
1/4 כוס אבקת חרובים
1-2 כפיות תחליף קפה
2 כפות קורנפלור
2 כפות מים רותחים
1/2 כפית תמצית וניל
3 כפות או יותר קוניאק משובח
אופן ההכנה
  1.  ממיסים את החמאה בסיר על אש נמוכה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. 
  2. בספל קטן מערבבים את 1/2 כוס המים הרותחים, אבקת החרובים (לפעמים צריכים לנפות קודם ולהוציא את הגושים הקשים) ותחליף הקפה עד שלא נותרים גושים. מוסיפים לסיר החמאה ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על אש קטנה. 
  3. בקערה קטנה מערבבים קורנפלור עם שתי כפות המים הרותחים ומוסיפים גם אותם לסיר החמאה. מוסיפים את תמצית הווניל והמלח. ממשיכים לבשל תוך בחישה מתמדת על אש נמוכה עד שהעיסה מתעבה.
  4. בוחשים פנימה את הקוניאק. טובלים את התותים ברוטב ומגישים מיד, או נותנים לאורחים לטבול להנאתם.


חזרה