|
|
|
|
תותים במטבל חרובים וקוניאק
/ פיליס גלזר
|
חומרים (6 מנות)
|
24 תותים גדולים (4 למנה) |
50 גרם חמאה |
1/2 כוס דחוסה סוכר חום |
1/2 כוס מים רותחים |
1/4 כוס אבקת חרובים |
1-2 כפיות תחליף קפה |
2 כפות קורנפלור |
2 כפות מים רותחים |
1/2 כפית תמצית וניל |
3 כפות או יותר קוניאק משובח |
אופן ההכנה |
- ממיסים את החמאה בסיר על אש נמוכה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
- בספל קטן מערבבים את 1/2 כוס המים הרותחים, אבקת החרובים (לפעמים צריכים לנפות קודם ולהוציא את הגושים הקשים) ותחליף הקפה עד שלא נותרים גושים. מוסיפים לסיר החמאה ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על אש קטנה.
- בקערה קטנה מערבבים קורנפלור עם שתי כפות המים הרותחים ומוסיפים גם אותם לסיר החמאה. מוסיפים את תמצית הווניל והמלח. ממשיכים לבשל תוך בחישה מתמדת על אש נמוכה עד שהעיסה מתעבה.
- בוחשים פנימה את הקוניאק. טובלים את התותים ברוטב ומגישים מיד, או נותנים לאורחים לטבול להנאתם.
| חזרה | | |